Rolig historia

Vanligtvis avskyr jag kedjemail, men bland all skit finns små guldkorn, som den här berättelsen:

Lördag morgon gick jag upp tidigt, klädde tyst på mig,gjorde i ordning
lunchpaketet, tog med mig hunden och slank tyst in i garaget.
Jag hakade på båtsläpet på bilen och backade ut ur garaget bara för
att finna att regnet stod som spön i backen.
Det var full storm, så jag körde tillbaks in i garaget, satte på
radion och fick höra att vädret skulle vara uselt hela dagen.

Jag gick tillbaka in i huset, klädde tyst av mig, och gled in i sängen.
Jag tryckte mig mot min frus rygg, med helt andra förväntningar, och
viskade: "vädret är förfärligt".
Min kärleksfulla fru sen tio år svarade sömnigt: "Kan du tro att min
idiot till man är ute och fiskar i det där vädret?"


Energi

Jag har så förbannat mycket energi inom mig! Jag laddar verkligen inför morgondagen, och ändå ska jag egentligen bara vara på jobbet 8-17 och eventuellt träna på kvällen men det känns bara så kul. Snart ska jag gå och lägga mig så att morgondagen kommer snart :)

Beröm över telefon

Jag börjar bli lite självgod. Jag har fått för många bra kommentarer på jobbet idag. Vem sa att det var tråkigt att jobba på nummerupplysning?

Kommentar 1: "Du är så fin, vet du om det?"
Han var visserligen uppenbart berusad klockan nio en söndagmorgon, men jag kan ju få bli glad ändå. ^^

Kommentar 2: "Vilket bra minne du har!"

Kommentar 3: "Du borde jobba för mig."

Kommentar 4: "Kan jag få ditt telefonnummer?"
Ok, tyder mer på desperation och jag avskyr egentligen när främlingar frågar efter mitt mobilnummer/mailadress/bostadsadress, men bara för alla de andra bra kommentarerna så ska jag ta den här positivt.

Kommentar 5: "Vilken bra telefonröst du har."

Det har skriver jag upp bara så att jag ska kunna plocka fram det någon när jag har en dålig dag.

Same shit, different names

Citerat från SvD idag:

"Men kärnan i islam för mig är att man behandlar andra som man själv vill bli behandlad."
sagt av Saba Saad.

Själv är jag mer van vid:

"Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem. Det är vad lagen och profeterna säger." (Matt 7:12)

...eller för den delen de där fina bilderna som sitter uppe i var och varannan grundskola där det står "Behandla andra som du själv bill bli behandlad".

Förståelsen för islamofobi eller "kristenofobi" för den delen blir mindre och mindre i min värld. Det verkar ju ändå som att grundläggande värderingar hos både muslimer och kristna och sekulariserade svenskar ligger nära varandra.

Kan vi inte försöka se till dem istället för att bråka om våra skillnader?


-------------------------------------------------------------------------------------

Jag hittade fler citat i samma artikel som jag kan skriva under på som kristen om man byter ut ordet "islam" mot "kristendom":

"För Ruweida Ahmed handlar islam om att hjälpa människor. Om tålamod. Om kärlek. Hon betonar kärleken extra starkt. Inre och yttre frid, det är islams kärna."

"För mig står islam för jämlikhet mellan könen och de religiösa texterna måste anpassas till vår tid, annars fyller de inte sin funktion" - sagt av Mona Hanafi.

Vackert.

Något levande som gillar värme?

I dessa kalla dagar längtar många efter värmen, och jag läste just på SvD att NASA har glada nyheter för alla dessa människor.

Teleskopet har upptäckt fem nya planeter, med temperaturer som ligger mellan 1200 och 1650 grader. Enligt Nasa "är det ingen idé att leta efter liv på planeterna".

Jag är väldigt fascinerad över det uttalandet. Frågade någon reporter på fullast allvar om det kan finnas liv i sådana temperaturer? Eller trodde NASAa talesperson att det inte är självklart? Jag garvade i alla fall åt det uttalandet :)

Läs själv här: http://www.svd.se/nyheter/utrikes/fem-heta-planeter-upptackta_4041031.svd

På jobbet

Har min fjärde dag på jobbet idag, och på grund av trettondagslugnet har chefen utlyst en liten tävling... Jag tror att jag leder än så länge.

Jag stortrivs i Göteborg, mina kombos är hur mysiga som helst och jobbet är också trevligt. Enda smolket i bägaren är att jag inte kommer ha råd att klippa mig förrän efter den 25:e februari och att jag ska åka till Uppsala idag för att skriva en omtenta imorgon. Men det är verkligen inte värre saker än att man kan stå ut med det :)

Jag vill göra lite reklam för mitt jobb också! Jag jobbar på 118700, en gratis nummerupplysning med jätte härlig stämning. Din "betalning" är att du får lyssna på en liiiten reklamslinga när du ringer in. Men det kan du kanske stå ut med om du slipper betala 20 kr för att få reda på ett telefonnummer?

RSS 2.0