Förlåtelse

Förra sommaren blev jag osams med en kompis. Väldigt jätte osams. Så osams att vi inte har pratat sen dess. Vi har till och med varit på samma plats och umgåtts med samma människor utan att säga ett ord till varandra.
.
För en kvart sen ringde jag honom. Vi började med formalian (hej, hur mår du, vad gör du nuförtiden) och sen frågade han varför jag ringde. Jag hade förberett vad jag skulle säga, hur jag skulle säga det, och hann bara säga att jag började tänka på honom för ett tag sen och att jag tyckte att det var synd att det blev som det blev, sen avbröt han mig med orden:
.
"Ja, det var jätte synd. Det var bara en dum grej som växte sig onödigt stor. Det är helt och hållet mitt fel, jag ber så hemskt mycket om ursäkt."
.
Under ungefär de två första månaderna vi var osams gick jag och väntade på att han skulle säga förlåt. Eller jag har nog egentligen aldrig slutat vänta på det. Det var egentligen bara ett förlåt jag ville höra, att han skulle förstå att han hade sårat mig. Nu var det över på några minuter, bara jag tog upp telefon och hörde av mig.
.
Vi fortsatte prata om livet, bestämde att han ska komma och hälsa på mig i Göteborg. Sen så var vi tvungna att sluta för han satt på pendeltåget.
.
Det kändes jätte bra. Veckans höjdpunkt, rent utav.

Ny stad, nya tag

Jag har fått ett rum i Göteborg! Jag ska få lära känna en ny stad, nya människor! Å jag har aldrig vandrat genom Göteborg om natten, det ska bli helt fantastisk att få göra det! (Att vandra genom städer på nätterna är bland de bästa jag vet.)
.
Nu ska jag bara hitta ett jobb också. Men jag har sökt närmare 30 jobb den här veckan, å har redan haft två telefonintervjuer så det borde ju gå vägen!

Doften av en plats

För en vecka sen borrade jag ner mitt ansikte i sjalen jag brukar ha runt halsen för att det blåste ute. Så insåg jag när jag andades med näsan i sjalen att den luktar Finnåker. Finnåker är bland de platser på jorden som jag har varmast minnen ifrån. Det pirrade verkligen i hela kroppen av glädje att få känna doften av denna ljuvliga plats.

Choklad

Har avnjutit en kopp varm choklad tillsammans med Anthon Bergs 36% rättvisemärkta mjölkchoklad.
Lyx i vardagen som är så otroligt gott! Anthon Berg-chokladen rekommenderas verkligen varmt, särkskilt nu på hösten.

Historien bakom Café Lyckan

En tidig höstdag så cyklade jag nerför en kullerstensgata med solen i ryggen. Mina cykeldäck har rullat i den backen många gånger, men för första gången la jag tydligt märke till ett litet café som låg där. Det var i ett mysigt, gammalt hus med beiga väggar och rosa blommor i fönstrena. Utanför stod det sommargröna stolar och bord som en glad servitris höll på att torka av. Utanför dörren hängde det en skylt i samma färg som stolarna och borden, där det stod "Café Lyckan" med snirkliga bokstäver.

.

Så föddes idéen till den här bloggen. En plats där man behandlar livets små glädjeämnen, som lätt blir bortglömda när man vandrar (eller cyklar) samma gator om och om igen.

.

Välkommen till en blogg som bara ska behandla små, löjliga, glada saker i mitt och andras liv. Förvänta er inget djupt, inget dubbeltydigt, inget revolutionerande. Det här är bloggen som praktiserar "delad glädje är dubbel glädje!" och inget annat.


RSS 2.0