En bra vändning

I torsdags deltog jag i en flash mob som inleddes med att vi skulle gå på led genom centrala Köpenhamn. Längst fram gick en person med en flagga där det stod ”Follow me – Time for  climate justice”. Vi var ett litet gäng ifrån början, och jag hamnade fyra i ledet.

 

Vi promenerade längst med Ströget genom regnet, gjorde en liten kurva över vägen ibland. Gick ännu mer genom regnet, som rann genom håret och nerför ansiktet.

 

När vi hade gått en bra bit gjorde killen längst fram en u-sväng, och vi följde efter. Det var först då jag såg det. Ledet hade växt och blivit jättelångt. Medan vi hade gått så hade jag hört några som hade sagt att de ville haka på men när jag såg den ringlade ledet av människor som ville vara med bubblade det upp inom mig så att smilbanden drogs uppåt.

 

Det var det tydligaste på det härligaste med att vara i Köpenhamn just nu, och någonting jag underskattade innan. Att se andra människor bry och engagera sig är helt enkelt otroligt inspirerande.


Humor är viktigt

Ni ska få en (eller flera) seriös(a) rapport(er) från Köpenhamn också, men jag inleder med att berätta de två sexskämt a la Petra Mede som jag har dragit sen vår ankomst kl 16 igår.
.
Dåligt sexskämt 1:
Jag åt en liten yoggi med müsli, och den tillhörande plastskeden viker ihop sig och skvätter yoghurt över hela mig. Så jag säger högt och tydligt på en buss till Bella Center:
"...och nu ser det ut som att jag har varit med i en porrfilm."
Det kan tilläggas att jag hade lågt blodsocker.
.
Dåligt sexskämt 2:
Idag när jag ska hämta ut jackan från garderoben på Bella Center så inser jag att jag inte har tvättat bort yoghurtfläckarna. Till mitt svenska sällskaps stora förtret säger jag:
"Jag måste tvätta bort spermafläckarna."
Eftersom garderobiärerna var danska lär ju de ha fått något att skratta åt i alla fall.

Nu börjar framtiden - inför COP15

Tanken att faktiskt åka till COP15 väcktes i mitt undermedvetna för snart två år sedan. Det var under bildandet av Klimataktion, när vi diskuterade mötet som ett mål, en kulmen, en vändpunkt eller något annat. Det kändes i alla fall väldigt avlägset.
.
Klockan 9.09 idag sätter jag mig på ett tåg till Köpenhamn.
.
Det känns så konstigt att det är dags. COP15 är fortfarande någonting avlägset i mina tankar, men om mindre än 15 h ska jag vara på plats. Jag ska vara på en stor klimatförhandling, få träffa andra mijlöengagerade och även få tillfälle att lyssna på själva förhandlingar.
.
Det är jätte spännande. Det är så spännande att jag inte ens kan förmedla känslan med ord.

Nya lägenheten

Jag var inne i den nya lägenheten i fredags och fick min egna nyckel! Kändes helt otroligt högtidligt av någon konstig anledning... Å när det gäller själva boendet skulla jag kunna skriva massor med vackra saker, men jag tänker bara sammanfatta det i ett ord:
.
K Ä R L E K !
.
Det här kommer att bli toppen J&S :)

RSS 2.0